Nieuws

Onderzoek op woonboot Winschoterdiep: ‘politie op zoek naar twee Amerikanen in zwarte auto’

De politie heeft zo’n vijftig tips gekregen over de steekpartij in de Van Houtenlaan. Die tips waren mogelijk ook aanleiding om vrijdag onderzoek te doen op een woonboot aan het Winschoterdiep. Daarbij zijn geen aanhoudingen verricht. De politie zou volgens het Dagblad van het Noorden echter op zoek zijn naar twee Amerikanen in een zwarte auto.


Leestijd: 1 minuut

BREAKING: Verdachten steekpartij aangehouden in Noord-Frankrijk
BREAKING: Verdachten steekpartij aangehouden in Noord-Frankrijk

Woensdagavond raakte een politieagent ernstig gewond na een controle van twee jongeren vanwege de avondklok. De agent werd meerdere keren in het gezicht gestoken. De verwondingen waren levensgevaarlijk, maar inmiddels is de situatie van agent niet meer levensbedreigend. 

Volgens het Dagblad van het Noorden is de politie nu op zoek naar twee Amerikaanse mannen, die betrokken zouden zijn bij de steekpartij. Die mannen zouden via Airbnb een deel van de woonboot hebben gehuurd. Het duo zou donderdagavond in een zwarte auto zijn vertrokken. De mannen voldoen aan het signalement. Volgens het Dagblad is niet duidelijk wat de mannen in Nederland doen. De politie zou de identiteit van de mannen kennen. 

De politie kan vrijdagmiddag rond half 3 alleen maar bevestigen dat er onderzoek wordt verricht op de woonboot en dat daarbij niemand is aangehouden. Ze willen niet ingaan op het nieuws van het Dagblad van het Noorden.