Nieuws

Ook dit weekend helemaal geen treinen op Hoofdstation

Er rijden het komende weekend helemaal geen treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen. Op alle trajecten worden bussen ingezet. Er is geen treinverkeer mogelijk vanwege werkzaamheden aan het spoor.


Leestijd: 1 minuut

Ook dit weekend helemaal geen treinen op Hoofdstation
Ook dit weekend helemaal geen treinen op Hoofdstation

Het treinverkeer tussen het Hoofdstation en Assen, Veendam, Winschoten en Weener ligt sowieso al tot en met 3 juni stil. Vanwege werkzaamheden zijn er nu ook treinstremmingen op de trajecten naar Zuidhorn (Leeuwarden), Delfzijl en Roodeschool/Eemshaven. Op alle trajecten worden vervangende bussen ingezet. Reizigers moeten wel rekening houden met extra reistijd, die op sommige trajecten kan oplopen tot 45 minuten. 

Verbouwing station Groningen
De komende jaren wordt station Groningen verbouwd en klaargemaakt voor de toekomst. Tijdens deze treinvrije periode wordt er gestart met voorbereidende werkzaamheden hiervoor. Zo worden enkele perronkappen en de winkelpanden op het perron verwijderd, worden er wat sporen ingekort en het bouwterrein ingericht.

Reis alleen als het echt moet
De treinen en treinvervangende bussen rijden zodat mensen met een vitaal beroep, of zij die om een andere reden genoodzaakt zijn te reizen, het openbaar vervoer kunnen blijven gebruiken. Zowel in de treinen als in de bussen gelden de landelijke richtlijnen van het RIVM. Afgelopen weekend waren er veel reizigers die met de treinvervangende bussen wilden reizen. Hierdoor was het druk op het station. Om de 1,5 meter afstand te kunnen bewaren, kunnen er maar 15 passagiers per bus mee. Het is niet de bedoeling dat er massaal met het openbaar vervoer gereisd wordt door studenten die een weekendje naar huis gaan, of mensen die een dagje willen winkelen in de stad. Geef mensen met een vitaal beroep de ruimte in het openbaar vervoer. 

Spoorplan Noord-Nederland
Station Groningen wordt naast de toegangspoort tot de regio het visitekaartje van de stad. In 2023 is het werk klaar. Het project Groningen Spoorzone is onderdeel van Spoorplan Noord-Nederland; sneller reizen in Noord-Nederland en naar de Randstad door meer treinen, betere overstap, nieuwe verbindingen en sneller rijden.