Nieuws

Ook Glimina Chakor stapt uit Groningse gemeentepolitiek

Naast Isabelle Diks (GroenLinks) stapt ook Glimina Chakor (GroenLinks) uit de Groningse gemeentepolitiek. Dat maakte de partij zondagavond bekend. “Na ruim 8 jaar in de gemeentepolitiek waarin ik mij met hart en ziel heb mogen inzetten voor mijn Groningen en de publieke zaak. Stap ik eruit!” zegt Chakor op Twitter. “Eerst de klus afronden en dan de vleugels uitslaan voor een nieuwe uitdaging.”


Leestijd: 1 minuut

Ook Glimina Chakor stapt uit Groningse gemeentepolitiek
Ook Glimina Chakor stapt uit Groningse gemeentepolitiek

Volgens de partij was Chakor een betrokken en gedreven volksvertegenwoordiger en bestuurder. “Glimina toonde zich een sterke onderhandelaar die een belangrijk resultaat wist te bereiken voor extra investeringen in groen en duurzame mobiliteit”, zegt afdelingsvoorzitter Arjan Helmantel.

In 2018 haalde GroenLinks bij de herindelingsverkiezingen onder leiding van Chakor een historische overwinning. GroenLinks ging van 4 naar 11 zetels en werd voor het eerst de grootste partij in Groningen. 

Chakor is sindsdien wethouder in Groningen. Tot haar portefeuille behoren onder andere Stadsbeheer & Reiniging, Groen & Klimaatadaptatie, Circulaire economie & Duurzaamheid, inkoop, Evenementen en Integratie & Emancipatie en Toegankelijkheid. Ook is ze wijkwethouder zuid. 

Chakor is blij dat GroenLinks in de laatste verkiezingen opnieuw de grootste is geworden en door kan gaan met het verder realiseren van de visie. Voor haarzelf is het volgens Chakor nu tijd voor een volgend hoofdstuk: een nieuwe uitdaging met een betere balans tussen werk en privé. “Een plek waar ik mijn deskundigheid, betrokkenheid en positieve energie kan inzetten voor een duurzame, sociale en inclusieve toekomst.”