Nieuws

Opbouw Noorderzon maandag van start: "in tien dagen wordt een compleet ‘dorp’ opgebouwd"

Maandag 12 augustus gaat de opbouw van Noorderzon van start in het Noorderplantsoen. “In tien dagen tijd wordt een compleet ‘dorp’ opgebouwd, inclusief voorstellingslocaties, bars en terrassen, installaties en natuurlijk de bekende meterslange lintverlichting”, aldus de organisatie.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Jan Westerhof
Foto | Jan Westerhof

In het noordelijk gedeelte van het festivalterrein vind je straks spiegeltent Pollux en een kleinere tent Nova vol gesprekken, lezingen en literatuur. Daar tegenover staat openluchtmuziekpodium Apollo, met elke avond gratis muziek. Ook op Noord: terrassen Paradijsvogel, De Raaf en Podium De Raaf, met dagelijks vier gratis toegankelijke concerten en activiteiten.

In het zuidelijke gedeelte van het Noorderplantsoen komt een terrein speciaal voor kinderen: De Speelweide, muziekpodium Callisto – met dagelijks meerdere gratis concerten – en voorstellingslocatie Castor.

En ze zijn er weer dit jaar: op verschillende plekken in het plantsoen staan containereilanden vol kleine voorstellingen. Verdeeld over het plantsoen bieden lokale pachters een divers aanbod aan eten en drinken aan en zijn verschillende (kunst)installaties te zien. 

Noorderzon Festival of Performing Arts & Society

Noorderzon Festival of Performing Arts & Society vindt plaats van donderdag 22 augustus tot en met zondag 1 september. Het Noorderplantsoen en verschillende locaties in de binnenstad van Groningen vormen dan het decor voor een elfdaags festival met een uitdagend internationaal, nationaal en lokaal programma.