Nieuws

Opbouw Noorderzon van start: Noorderplantsoen verandert langzaam in festivalterrein

Het aftellen kan nu echt beginnen: maandag start de opbouw van de 33e editie van Noorderzon. In tien dagen tijd wordt er in het Noorderplantsoen een compleet ‘dorp’ opgebouwd met voorstellingslocaties, barren en terrassen.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Noorderzon
Foto | Noorderzon

Noorderzon Festival of Performing Arts & Society vindt plaats van donderdag 17 tot en met zondag 27 augustus en is ‘een combinatie van een internationaal kunstenfestival én een groots zomerfeest in het Noorderplantsoen in Groningen.’

De organisatie van het festival voert dit jaar een aantal veranderingen door. Zo zijn Nova en Atlas nieuwe locaties in het Noorderplantsoen voor onder andere gesprekken en lezingen. Ook komen de containervoorstellingen weer terug. Op verschillende plekken in het plantsoen komen groepjes containers vol kleine voorstellingen.

Eerste artiesten arriveren

Ook de eerste internationale artiesten arriveren deze dagen in Groningen. Zo zijn de Poolse makers Janek Turkowski en Iwona Nowacka al in de stad om aan hun voorstelling te werken en het Noorse gezelschap De Utvalgte arriveert de 14e in Groningen.

Het volledige programma van Noorderzon is te vinden op de website van Noorderzon. Kaarten zijn voorafgaand aan het festival alleen online verkrijgbaar via de website van het festival. Munten voor het kinderprogramma en tickets voor het containerprogramma zijn alleen tijdens het festival op locatie te koop voor de dag zelf.