Nieuws

Gemeente wil zwemmen in vijvers Stadspark mogelijk maken

Het Stadspark krijgt een fikse opknapbeurt. De gemeente gaat daarbij onder andere onderzoeken of het mogelijk wordt om te zwemmen in de vijvers van het park. Daarnaast wordt de Drafbaan openbaar toegankelijk


Leestijd: 1 minuut

De gemeente trekt 720.000 euro per jaar uit om het Stadspark, als een verborgen parel in het zuidwesten van de stad, een flinke impuls geven.

Zo wil het college de Drafbaan openbaar toegankelijk maken, op de momenten dat er geen evenementen zijn. Volgens wethouder Glimina Chakor zijn er dan mogelijkheden voor kleinschalige activiteiten als theater, toneel en sport, maar ook een openluchtbioscoop en een ijsbaan zijn denkbaar. “Of gewoon lekker op een picknickkleedje in het gras met een hapje en een drankje", zo zegt ze.

Zwemmen

Mogelijk kan er straks ook gezwommen worden in de vijver in het park. Het college wil inzetten op verbetering van de waterkwaliteit. Samen met het Waterschap gaat het college onderzoeken of de waterkwaliteit straks goed genoeg is om te zwemmen in het Stadspark, zo stelt de gemeente.

Het Scholtenmonument en het oorspronkelijke meubilair worden gerestaureerd, en het autoverkeer wordt aan banden gelegd. Er wordt onderzocht of het mogelijk is om te parkeren op een deel van de Drafbaan als er geen evenementen zijn.

De plannen voor het Stadspark staan in de herijkte visie ‘Stadspark, park voor de stad’. Het college heeft deze concept visie vrijgegeven voor inspraak. Inwoners kunnen van 25 februari tot en met 28 maart 2021 reageren.