Nieuws

Opmerkelijke nieuwe huisvesting voor Iederz in Groningen

Donderdag start officieel de bouw van een nieuwe  toekomstbestendige, circulaire en energiezuinig bedrijfspand voor Iederz. Dat is het  maatschappelijk leer-werkbedrijf van de gemeente Groningen. Het betreft een bijzonder ontwerp van  De Unie Architecten.


Leestijd: 1 minuut

Opmerkelijke nieuwe huisvesting voor Iederz in Groningen
Opmerkelijke nieuwe huisvesting voor Iederz in Groningen

De nieuwe huisvesting, gerealiseerd door  BAM Bouw en Techniek – Regio Noord, wordt helemaal toegespitst op de doelgroepen: daarom veel groen, veel daglicht, veilig en met een zeer heldere routing.

iederz is het werk-leerbedrijf  van de gemeente Groningen en is momenteel gehuisvest op meerdere locaties. Met de nieuwbouw  komt het hele bedrijf onder één dak. Het gaat om de volgende hoofdlocaties van iederz: Hooghoudtstraat, Van der Hoopstraat en Peizerweg.

Wethouder werk en participatie Carine Bloemhoff: “Iederz krijgt een prachtig nieuw onderkomen. De nieuwe locatie is gericht op de toekomst en zorgt voor een goede, prettige en veilige werkomgeving van alle werknemers. In het nieuwe prachtige gebouw kan iederz zich ontwikkelen tot een organisatie die gericht is op werk én ontwikkeling met een grote diversiteit aan werkzaamheden”.

De nieuwbouwlocatie voor iederz is op de Hoek Uppsalaweg/Silkeborgweg.