Nieuws

Dodelijk slachtoffer na explosie in Beijum

Bij de explosie dinsdagmiddag in een woning in Beijum is een dodelijk slachtoffer gevallen. Het betreft de bewoonster van de woning aan de Nijensteinheerd, die zelf de gaskraan had opengedraaid.


Leestijd: 1 minuut

Dodelijk slachtoffer na explosie in Beijum
Dodelijk slachtoffer na explosie in Beijum

Dinsdagmiddag rond 15.45 uur kwam er een eerste melding binnen dat er sprake was van een aardgaslekkage. De brandweer stuurde daarop een tankautospuit. Een kwartier later werd er een tweede wagen gestuurd. Agenten waren al begonnen met het ontruimen van omliggende woningen.

https://www.youtube.com/watch?v=z2djEvHB3Ro
Huis Explosie in Beijum!!

De brandweer vermoedde dat de woning vol met gas stond en wilde de woning ventileren. Precies op het moment dat een ruit werd ingeslagen, ontplofte het gasmengsel. Na de explosie brak er brand uit in een woning. De pui van de woning is door de explosie weggeslagen. De constructie van het rest van het pand zou volgens de brandweer nog intact zijn.

Volgens omwonenden zou in de woning een vrouw wonen. Kort voor 18.00 uur bevestigde een woordvoerster dat de bewoonster is overleden. De vrouw had de woning zelf vol met gas laten lopen. 

De hulpverleningsdiensten roepen op om niet naar de incidentlocatie te komen om de hulpverleners alle ruimte te geven. De brandweer heeft opgeschakeld naar de GRIP 1-situatie. 

Ongeveer twee weken geleden was er in de wijk Beijum ook al een explosie. Dat gebeurde in een flat aan de Wibenaheerd. Beide bewoners van die woning raakten lichtgewond. In de dagen na de explosie stuitte de politie op explosieve stoffen. Daarom is toen ook de Explosieven Opruimingsdienst ingeschakeld. Drie verdachten, waaronder de twee bewoners, zijn inmiddels aangehouden. Het lijkt er echter wel op dat deze explosie niets te maken heeft met de explosie van dinsdag. 

Foto's: Raymond Bos (www.rdbproducties.nl)

Huisdieren worden in veiligheid gebracht
Huisdieren worden in veiligheid gebracht
Burgemeester Schuiling komt ter plaatse
Burgemeester Schuiling komt ter plaatse