Nieuws

Oppositie Provinciale Staten wil openheid over kosten Ring Zuid en dreigt met afkeuren begroting

De oppositiepartijen in de Provinciale Staten van Groningen dreigen woensdag de provinciale begroting van 2021 af te keuren. De belangrijkste reden is dat er nog steeds geen openbare duidelijkheid is over de meerkosten van de zuidelijke ringweg.


Leestijd: 1 minuut

Gedeputeerde Staten wil nieuw perspectief voor inwoners en ondernemers van Groningen in coronatijd
Gedeputeerde Staten wil nieuw perspectief voor inwoners en ondernemers van Groningen in coronatijd

Dat blijkt uit een gezamenlijk statement van de voltallige oppositie. Zij spreken van een mogelijk forse kostenoverschrijding van honderden miljoenen euro’s. Daardoor zouden drie andere grote infrastructurele projecten niet door kunnen gaan. 

In de provinciale begroting zou niets staan over de vertraging van de Ring Zuid en de meerkosten. “Gedeputeerde Fleur Gräper weigert openheid van zaken te geven, anders dan achter gesloten deuren”, aldus de oppositiepartijen die daardoor vinden dat ze geen goed beeld kunnen krijgen over de gevolgen van de financiële positie voor de provincie Groningen. “Niet op korte termijn, maar ook niet op langere termijn.”

Volgens de oppositiepartijen heeft de gedeputeerde in januari aangegeven nog voor de begrotingsbehandeling met duidelijkheid te komen. “Dit heeft ze tot op heden niet gedaan.”

Het statement is ondertekend door Forum voor Democratie, SP, Groninger Belang, PVV, Partij voor het Noorden, Partij voor de Dieren en 50Plus.