Nieuws

Oproep aan muzikanten: om klokslag 18.00 uur "Ode an die Freude"

Muzikanten in Groningen hebben een oproep aan andere muzikanten gedaan om hier, net als elders in Nederland, zondag om 18.00 uur "Ode an die Freude" van Ludwig van Beethoven te spelen. Ze sluiten daarmee aan bij een initiatief in Duitsland. Hieronder de oproep:


Leestijd: 1 minuut

Oproep aan muzikanten: om klokslag 18.00 uur "Ode an die Freude"
Oproep aan muzikanten: om klokslag 18.00 uur "Ode an die Freude"

Wat is het stil om ons heen. Geen concerten, geen uitvoeringen, geen muziekles.

Door de huidige situatie is het verenigingsleven volledig tot stilstand gekomen. Daarom deze oproep!

In Duitsland gaan alle muzikanten op zondag 22 maart om klokslag 18.00u. "Ode an die Freude" van Ludwig van Beethoven spelen. Laten we in Nederland met z'n allen meedoen!

In de link vind je bladmuziek van dit werk in verschillende toonsoorten. Of dat je nu pas muziekles hebt, of iedere week vele concertzalen weet te vullen. Doe mee en speel mee!

Oefen dit stuk ( met eventueel improvisaties) en speel dit stuk op zondag 22 maart samen met alle muzikanten en muziekliefhebbers van Nederland. Zet de ramen wijd open, ga in de tuin staan, op het balkon of maak opnames. Of dat je nu piano, doedelzak, klarinet, Gitaarof zakzozie speelt, zelfs als je zingt , sluit je aan bij dit grootste orkest van Duitsland en Nederland!!

Laat Nederland van ons horen. Doe het voor je muziekleraar, je mede-muzikanten, je ouders, je opa en oma, alle zieke mensen en alle personen die nu zo goed voor ons zorgen!!!

Laat onze mooie muziek horen en bewijs dat we er allemaal nog zijn!

Er is nog muziek, er is nog hoop!!

Deel deze post met zoveel mogelijk mensen!

https://www.vmb.nrw/2020/03/20/goetterfunken-am-fenster/

P.s. let op de veiligheid en gezondheid van jezelf en anderen.