Nieuws

Oproep om massaal in Groningen vakantie te komen vieren valt verkeerd

‘Lekker thuis in eigen land, en dan bij voorkeur in Groningen of Drenthe’. Deze goed bedoelde suggestie deed een journaliste van het AD gisteravond voor het televisieprogramma OP1 op NPO1. Maar haar oproep viel niet bij iedereen in goede aarde, onder meer niet bij Maarten van Rossem.


Leestijd: 1 minuut

Oproep om massaal in Groningen vakantie te komen vieren valt verkeerd
Oproep om massaal in Groningen vakantie te komen vieren valt verkeerd

Veel Nederlanders beginnen zich wat zorgen te maken over de vraag waar ze komende zomer naar te zullen gaan, nu het er niet naar uit ziet dat iedereen weer naar verre oorden kan gaan vliegen.

OP1 vroeg AD-columniste Nynke de Jong hoe we de komende zomer het beste door kunnen komen. Zij adviseerde iedereen om lekker in Nederland vakantie te gaan vieren, en dan zouden Drenthe en Groningen prima reisdoelen zijn. Dat is ook goed voor de ondernemers.

Normaliter zou iedereen blij zijn met dit advies, want veel mensen reizen wel naar Thailand of Timboektoe, maar zijn nog nooit in Drenthe of Groningen geweest. Maar nu in deze corona-tijd staat niet iedereen te juichen bij de komst van zuid-Nederlanders. Maarten van Rossem ook niet. “Moeten we de mensen in het Noorden nu gaan straffen door massaal vanuit het zuiden daar naar toe te trekken? Het Noorden hoeft toch niet bestraft te worden voor de zuidelijke zonden?”, zo  vroeg hij zich af.

Op Twitter kreeg Maarten van Rossem steun voor zijn opmerking.

Ene  Beneteau Sailer schrijft spottend: “Nee, nee, nee, niet allemaal naar het noorden op vakantie. Niks te beleven, niets te doen, veel te rustig en heeeeel ver weg, blijf thuis in de randstad. #OP1 en helemaal niet naar de wadden, daar is totaal niets aan. Alleen maar neanderthalers en gevaarlijke beesten”

Dick Heuvelman: Nou, in #op1 wordt het Noorden in deze coronatijd aangeprezen als ideale vakantiebestemming deze zomer. Kunnen we hier al vast wat grensposten optrekken?

Arnold@Stadjer A: Kom vooral NIET naar Groningen. Blijf maar lekker net doen alsof we onbereikbaar zijn, zoals normaal. #op1 #CoronaCrisis

Els@Beursjes: Hoezo ga naar Groningen op vakantie! Van de pot gerukt daaro. Wij hebben in ons dorp geen corona en dat willen we ook graag houden! Bovendien is het ' veel te ver weg '.