Nieuws

Oproep: Vanaf eind maart ringwegen Groningen zo veel mogelijk vermijden

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Dat geldt ook voor de enorme opknapbeurt van de zuidelijke ringweg in Groningen. Die nadert langzaam maar zeker z’n voltooiing. Maar voor we één van de mooiste ringwegstelsels van Nederland hebben, moeten we vanaf eind maart tot september nog vijf maanden rekening houden met ernstige verkeershinder.


Leestijd: 1 minuut

Vanaf september 2024 kunnen auto’s over de dan vernieuwde zuidelijke ringweg rijden. Om dat mogelijk te maken, moeten eerst het nieuwe Julianaplein en de verdiepte ligging aangesloten worden op de bestaande wegen. Een behoorlijke operatie.

Van vrijdagavond 22 maart tot maandagochtend 2 september zijn daarom verschillende rijrichtingen dicht. Dit levert vijf maanden lang ernstige verkeershinder op. Als automobilisten met de auto blijven reizen, loopt het verkeer in de stad vast en kunnen er files ontstaan die uren kunnen duren.

Groningen Bereikbaar doet daarom een dringende oproep aan automobilisten: pas tussen eind maart en begin september je reisgedrag aan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of het openbaar vervoer. Als je echt met de auto moet, reis dan via een P+R of buiten de spits. Lees meer op de website van Groningen Bereikbaar.

Voordat Operatie Ring Zuid van start gaat, moeten Ring West en het Vrijheidsplein klaargemaakt worden. Daarom is de westelijke ringweg vanaf vrijdag 1 maart drie weken dicht. Dit zou je kunnen zien als fase 0 van Operatie Ring Zuid.

(Illustratie: het nieuwe Julianaplein zoals het er in september uit moet zien).