Nieuws

Oproep wethouder: “Vraag energietoeslag aan”

Nog niet alle inwoners van Groningen die recht hebben op een energietoeslag, hebben die aangevraagd. Wethouder Eelco Eikenaar roept inwoners op die toeslag alsnog aan te vragen.


Leestijd: 1 minuut

De gemeente is begin november gestart met een pakket aan maatregelen om inwoners tegemoet te komen met het oog op de prijsstijgingen voor energie en levensonderhoud. De inwoners met de laagste inkomens heeft de gemeente vrijwel allemaal weten te bereiken. Aan ruim 20.000 huishoudens is een energietoeslag uitgekeerd. 

In het pakket is ook sprake van een uitgebreide energietoeslag. Die is van toepassing op mensen met een inkomen tussen 120 en 140 procent van de bijstandsnorm. Deze mensen krijgen een eenmalige toeslag van 600 euro. Wethouder Eikenaar: “We zijn hard aan het werk om deze groep te bereiken en we zien ook veel aanvragen binnenkomen, maar we hebben het idee dat er meer mensen zijn die recht hebben op deze toeslag, dus schroom niet en vraag deze energietoeslag aan.” 

Ook als je twijfelt of je recht hebt op de toeslag kan je de toeslag aanvragen. Dat kan nog tot en met 31 december 2022.