Nieuws

Gedeputeerde Nienke Homan krijgt top-functie in Geneve

Nienke Homan, die onlangs aangaf terug te treden als gedeputeerde in Groningen, krijgt een nieuwe functie bij de in Geneve in Zwitserland gevestigde Groene Waterstof Organisatie (GH2). (Green Hydrogen Organisation).


Leestijd: 2 minuten

Gedeputeerde Nienke Homan krijgt top-functie in Geneve
Gedeputeerde Nienke Homan krijgt top-functie in Geneve

Nienke Homan (Groen Links), die eind november vertrekt als gedeputeerde, treedt toe tot het bestuur van de Groene Waterstof Organisatie (GH2).

In een door deze wereldwijd opererende organisatie vandaag uitgegeven verklaring wordt Nienke Homan omschreven als ‘duurzaamheidsexpert’. "Homan is voorzitter van de Sustainable Hydrogen Club en medeoprichter van SDGproof.org. Groningen is de thuisbasis van een van 's werelds grootste en langst producerende gasvelden, en mevrouw Homan is een groot voorstander geweest van hernieuwbare energie en groene waterstof als alternatief voor fossiel gas in de regio”, aldus de persverklaring.

Nienke Homan laat er in weten: "Ik ben verheugd om toe te treden tot het bestuur van de Green Hydrogen Organization, omdat groene waterstof de ontbrekende schakel is in de energietransitie, en omdat we ervoor moeten zorgen dat de groene waterstofeconomie er komt”.

Jonas Moberg, CEO van GH2, verwelkomde de aankondiging en laat weten: "We zijn blij om Nienke te verwelkomen. De Groene Waterstof Organisatie werkt aan een drastische versnelling van de ontwikkeling van groene waterstof om fossiele brandstoffen snel uit te faseren in belangrijke economische sectoren. Mevrouw Homans’ achtergrond op het gebied van beleid en expertise zal een belangrijke aanvulling zijn op het bestuur van GH2.”

GH2 werd gelanceerd in september 2021. Het wordt voorgezeten door de voormalige premier van Australië, Malcolm Turnbull. GH2 is een Zwitserse stichting zonder winstoogmerk en krijgt steun van Fortescue Future.

De andere bestuursleden van GH2 zijn:

• Dr. Youngcho Chi, President & Chief Innovation Officer van Hyundai Motor Group, Zuid-Korea

• Dhr. Yun Choi, CEO van Korea Zinc Company, Ltd., Zuid-Korea

• Mevrouw Maria Paz de la Cruz, CEO van H2 Chile, Chili

• Dr. Andrew Forrest AO, oprichter van Fortescue Future Industries, voorzitter van Fortescue

Metals Group & de Minderoo Foundation, Australië

• Dr. Frannie Léautier, CEO van Southbridge Capital, Rwanda

• Hon. Malcolm Turnbull, voormalig premier van Australië (voorzitter)

• Lord Adair Turner, voorzitter van de Energy Transitions Commission en voormalig voorzitter van de Autoriteit voor financiële diensten, Verenigd Koninkrijk