Nieuws

Oud-programmeur VERA geridderd

Burgemeester Koen Schuiling heeft een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Peter Weening, oud-programmeur van VERA. Dat gebeurde vrijdag. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In zijn toespraak roemde de burgemeester Weening om zijn immense bijdrage aan de Groningse popcultuur. Schuiling: “Dankzij Peter Weening werd Vera een instituut, een plek waar elementaire, rauwe rock and roll een plek kreeg – en hield. VERA groeide uit tot een historische plek om te spelen, waar bands na hun eerste optreden maar wat graag terugkeerden”.


Leestijd: 1 minuut

Oud-programmeur VERA geridderd
Oud-programmeur VERA geridderd

In 2021 nam Peter Weening na meer dan 7000 bands op ruim 4000 concertavonden geprogrammeerd te hebben, afscheid van ‘zijn’ VERA. Hij ging met pensioen na een dienstverband van 43 jaar, waarvan 41 jaar als programmeur. Vanuit deze functie betekende hij ook veel voor Eurosonic Noorderslag (ESNS). Het evenement heeft veel baat gehad bij de lokale muziek-infrastructuur, waar de heer Weening het hart en de ziel van vormde.

Tijdens ESNS in januari 2018 heeft de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals hem al de Lifetime Achievement Award toegekend en heeft Peter Weening de Erepenning van de gemeente Groningen ontvangen.

Vanwege de coronamaatregelen werd de onderscheiding tijdens een kleine bijeenkomst met collega’s uitgereikt.

Foto: Bert Lanting