Nieuws

Overprikkeld op Bevrijdingsfestival? Kom bij in Safe Space

Tijdens het Bevrijdingsfestival op 5 mei in het Stadspark in Groningen wordt een Safe Space ingesteld. De Safe Space is er voor mensen die zich even willen afzonderen omdat ze zich overprikkeld voelen, een paniekaanval hebben of omdat ze grensoverschrijdend gedrag hebben meegemaakt op het festival. Het is een veilige haven op het terrein, waar bezoekers zich kunnen terugtrekken en waar professionals klaar staan om hulp te bieden.


Leestijd: 1 minuut

Steeds meer festivals en evenementen stellen zo’n Safe Space in. Vorig jaar, augustus 2023, kwam er tijdens de KEI-week voor het eerst een Safe Space in de binnenstad in het Grand Theatre aan de Grote Markt. Jongeren die niet lekker in hun vel zaten of voor wie de drukte te veel werd, konden er op adempauze komen. 

En nu komt er dus ook een Safe Space op het Bevrijdingsfestival. Als er iets gebeurt waardoor je je onprettig voelt, kun je terecht in de Safe Space: een prikkelarme ruimte waarin ook hulpverleners aanwezig zijn. In deze rustige omgeving wordt een glas water, medische hulp of een luisterend oor geboden.