Nieuws

“Overstap Henk Bleker ‘jammer’, aldus Groningse oud-gedeputeerde Marc Calon

De overstap van Henk Bleker van het CDA naar Forum voor Democratie is “jammer”. Dat zegt de Groningse oud-gedeputeerde Marc Calon. Hij was van 1999 tot en met 2009 namens de PvdA gedeputeerde in Groningen en was tot mei vorig jaar landelijk voorzitter van LTO Nederland.


Leestijd: 1 minuut

“Overstap Henk Bleker ‘jammer’, aldus Groningse oud-gedeputeerde Marc Calon
“Overstap Henk Bleker ‘jammer’, aldus Groningse oud-gedeputeerde Marc Calon

Calon heeft in zijn periodes als gedeputeerde intensief samengewerkt met Henk Bleker, en ook later in de landelijke politiek. Inmiddels woont Calon in Groningen, runt z’n boerenbedrijf in Zuurdijk en heeft diverse bestuurlijke functies.

Over de overstap van Henk Bleker zegt Calon: “Bleker voelde zich niet meer goed thuis in het CDA,  de standpunten van Bleker zou je kunnen omschrijven als “rechts-conservatief”. Nu kan het heel goed zijn dat je het niet eens bent met de koers van je partij. Maar je kunt dan ook proberen om die partij dan bij te sturen. Om dan maar over te stappen naar een andere partij, dat lijkt me niet de meest correcte weg”, aldus Marc Calon.

Calon zelf is het op veel punten volstrekt oneens met Forum voor Democratie. “Het is absoluut niet mijn partij. Maar het zou kunnen zijn dat Bleker het met een aantal standpunten daarvan wel eens is. Nou, dan had hij toch kunnen proberen om steun voor die standpunten te krijgen binnen het CDA”, aldus Marc Calon.