Nieuws

Paginagrote advertentie GBB in landelijke kranten: ‘Het is allerminst klaar in Groningen’

De Groninger Bodem Beweging (GBB) heeft vandaag in een aantal landelijke kranten, waaronder de Volkskrant, een paginagrote advertentie geplaatst. Erboven staat ‘Nederland denkt dat het nu klaar is in Groningen. Is dat zo? Allerminst!’ De advertentie wordt gepubliceerd op de dag dat het 12 jaar geleden is dat de beving bij Huizinge plaatsvond, de zwaarste beving tot nu toe.


Leestijd: 1 minuut

Na onder andere een parlementaire enquête, het stopzetten van de gaswinning en het maatregelenpakket Nij Begun zou Nederland volgens de GBB ten onrechte de indruk hebben dat de aardbevingsellende in Groningen een gepasseerd station is.

Het tegendeel is waar, zet GBB uiteen in de advertentie. De organisatie wijst onder andere op het feit dat meer dan 22.000 Groningers nog in een onveilig huis wonen en dat juist de zwaarst gedupeerden fors benadeeld worden bij de schadeafhandeling.

Daarnaast wijst GBB erop dat de nieuwe schadeafhandeling knap ingewikkeld is. Om het gedupeerde Groningers iets makkelijker te maken, heeft de GBB in de advertentie een keuzehulp voor schade gemaakt. De keuzehulp illustreert hoe ingewikkeld en complex het traject is.  

Hier een link naar de volledige advertentie.