Nieuws

Partijen willen opheldering over weggesleepte fietsen Eurosonic Noorderslag

De Groningse fracties van D66, GroenLinks en Student&Stad willen opheldering over de weggesleepte fietsen in de binnenstad tijdens Eurosonic Noorderslag. Daarover stellen ze woensdag vragen aan het college van B en W.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Raymond Bos
Foto | Raymond Bos

Tijdens Eurosonic Noorderslag werden er vrijdagavond ruim tweehonderd fietsen door de gemeente weggesleept die buiten de ondergrondse parkeergarages geparkeerd waren. De partijen noemen het niet gastvrij, en wijzen erop dat de parkeergarages overvol waren, waardoor fietsers noodgedwongen hun fietsen buiten de rekken moesten parkeren. “Lekker invoelend”, zegt raadslid Tom Rustebiel (D66). “Groningen profileert zich als gastvrije stad, maar het wegslepen van fietsen stookt hiermee.”

De partijen willen onder meer van het college weten waarom er niet meer parkeerplekken waren geregeld en waarom de communicatie hierover niet beter was. Ook willen ze weten hoe het college dergelijke situaties in de toekomst gaat oplossen. “Het kan niet zo zijn dat Groningen als bruisende stad muziekliefhebbers beloont met het wegslepen van hun fiets”, vindt Karoline de Groot (Student&Stad).