Nieuws

Perfecte papa’s en mama’s bestaan niet: tips over opvoeden

Hoe leer ik mijn kind hoe ze bij zichzelf blijft? Is mijn zoon echt te druk, of is het gewoon jongensgedrag? Moet ik mijn kind controleren op social media? Enkele vragen waar veel ouders mee rondlopen. Opvoeden is ook niet altijd makkelijk. Elke levensfase brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Goed advies is dan zeker welkom!


Leestijd: 1 minuut

Perfecte papa’s en mama’s bestaan niet: tips over opvoeden
Perfecte papa’s en mama’s bestaan niet: tips over opvoeden

Voor elk probleem is een andere oplossing. Het lijkt een open deur, maar ieder kind is anders, en loopt tegen andere dingen aan in zijn of haar leven. Een overkoepelend advies is om simpelweg meer te praten over de problemen waar je als ouder of opvoeder tegenaan loopt. Met vrienden, familie of met andere mensen uit je omgeving. Vind je dit lastig of zijn er weinig mensen om je heen die je hiermee kunnen helpen? Dan is het een goed idee om bij een WIJ-locatie aan te kloppen.

Bij de WIJ-teams in de stad Groningen werken mensen met veel ervaring op het gebied van opvoeden. De meeste wijken hebben een eigen locatie waar je gewoon binnen kunt lopen met je vraag, maar de medewerkers zijn ook telefonisch te bereiken of via social media. Zit je als ouder ergens mee, blijf er niet te lang mee rondlopen. Je zult zien dat je niet de enige bent die zich in deze situatie bevindt.

De nieuwe campagne van de gemeente Groningen richt zich op iedereen die tegen opvoedproblemen aanloopt. Vanuit die campagne is er ook een speciale website in het leven geroepen waar je verhalen van andere ouders kunt lezen. Op Perfecteoudersbestaanniet.nl vind je naast deze verhalen ook tips over opvoeden bij verschillende levensfases en is een digitaal magazine te lezen met adviezen en ervaringen van deskundigen op dit gebied.