Nieuws

Petitie tegen reclamebelasting bijna 1.000 keer getekend

De petitie tegen invoering van reclamebelasting is binnen 24 uur al bijna 1.000 keer getekend. De petitie werd maandagmiddag in het leven geroepen uit verzet tegen de plannen van de gemeente om ondernemers te laten betalen voor reclame op gevels en panden.


Leestijd: 1 minuut

Die plannen stuiten op veel verzet: rond het middaguur hadden al 980 ondernemers hun handtekening gezet. “Wij moeten betalen voor de naam op onze panden en uitingen in etalages. Deze belasting heeft negatieve gevolgen voor bedrijven, ziekenhuizen, sportverenigingen, culturele instellingen, voedselbank en kerken”, zo schrijft initiatiefnemer VBNO. De petitie wordt ook gesteund door de andere bedrijvenverenigingen in de stad.

Vorige week was er ook al op meerdere plekken in de stad protest tegen de plannen. Dakbedekker Hans Top haalde de bedrijfsnaam van de gevel en in Ten Boer werden vrijdagmiddag massaal reclames en logo’s afgeplakt met zwart tape. Ook de raadsvergadering van afgelopen woensdag liep behoorlijk verhit. Woensdag 1 november is er een vervolg.

Volgens Guus Vries, voorzitter van VBNO, is het einde van de acties nog niet in zicht. “Het onderwerp leeft enorm. Er wordt achter de schermen dan ook volop gebrainstormd over nieuwe acties.”