Nieuws

Petitie voor gratis entree Bevrijdingsfestival

In Groningen is woensdag een petitie gestart om het Bevrijdingsfestival weer gratis toegankelijk te maken. Het gaat om een initiatief van de band WATERLEAF. De petitie was donderdagochtend al zo’n 750 keer getekend.


Leestijd: 1 minuut

Bevrijdingsfestival Groningen ontruimt terrein vanwege slecht weer
Bevrijdingsfestival Groningen ontruimt terrein vanwege slecht weer

De initiatiefnemers stellen dat de in Groningen de vrijheid al sinds 1991 wordt gevierd met een open festival. “In 2022 heeft Groningen het enige bevrijdingsfestival van Nederland waarvoor entree wordt gevraagd. Entree om de vrijheid te vieren. Dit moet stoppen. Vrijheid is juist nu belangrijk om voor iedereen vrij te vieren”, aldus de opstellers van de petitie.

Met de petitie wordt de gemeente, de provincie, de landelijke overheid en de organisatie opgeroepen een streep te halen door de entree. “Het is aan de betrokken partijen om onderling uit te zoeken hoe dit opgelost kan worden.” De petitie is officieel gericht aan de gemeente Groningen, maar het is niet de bedoeling om met deze petitie een schuldige aan te wijzen, benadrukken de initiatiefnemers. “Het is enkel de bedoeling om de situatie die nu speelt voor de burger te verhelpen en de entreekosten op te heffen.”

Stadsblog Sikkom meldde dinsdag nog dat er nog maar 10.000 van de 60.000 kaarten verkocht zijn. Een kaartje kost 5 euro.

De petitie is hier te vinden. De petitie wordt vandaag om 12.00 uur officieel geopend bij de Martinitoren.