Nieuws

Plan voor grootste foodcourt ter wereld wint Noordelijke pitchwedstrijd

De 30-jarige Monica Burgmeijer heeft de Noordelijke pitchwedstrijd gewonnen met haar plan voor het grootste foodcourt ter wereld. Haar idee is een wandeling door een stad of dorp langs horeca, winkels en andere bezienswaardigheden. Natuurlijk wel pas zodra de maatregelen van het kabinet dit toelaten. Vooralsnog is de horeca zeker tot 20 mei dicht.


Leestijd: 1 minuut

Gemeente ondersteunt culturele instellingen met 3,6 miljoen euro
Gemeente ondersteunt culturele instellingen met 3,6 miljoen euro

Horeca-ondernemers kunnen hun eten en drinken dan langs de route vanuit kraampjes verkopen. Belangrijk onderdeel van het plan is dat er sprake is van eenrichtingsverkeer, want zo kun je een afstand van 1,5 meter bewaren. Het eten en drinken zou je op openbare plekken kunnen nuttigen. 

Burgmeijer kreeg de prijs woensdagochtend op de Grote Markt uitgereikt. Ze krijgt nu hulp van de initiatiefnemers van de prijs om het idee verder uit te werken. 

Eerder was al bekend gemaakt dat er meer dan 150 plannen waren ingediend. De pitchwedstrijd is een initiatief van VNO-NCW Noord, MKB Noord, NDC mediagroep, Marketing Drenthe, Merk Fryslân en Marketing Groningen in samenwerking met De Groningen Toerisme Coöperatie, de Toerisme Alliantie Fryslân, Koninklijke Horeca Nederland en HISWA-RECRON.