Nieuws

Plannen voor Niemeyer: plek voor iedereen, met bedrijven, groen en cultuur

Het oude Niemeyer-terrein aan de Paterswoldseweg moet een mix worden van bedrijven, cultuur, groen en beleving. Dat staat in de woensdag gepresenteerde plannen voor het monumentale gebouw, dat tot eind 2020 in gebruik was als tabaksfabriek.


Leestijd: 1 minuut

Niemeyer moet een inspirerende plek worden die bijdraagt aan de toekomst en welvaart van Groningen, zo schrijven de plannenmakers Campus Groningen en vastgoedontwikkelaar MWPO, bekend van onder andere de Superhub in Meerstad. “Het moet een plek zijn waar je graag komt, waar je kan werken, sporten, waar ruimte is voor cultuur, kunst, events en inspiratie. Hier kan je ontspannen, jezelf ontwikkelen en nieuwe dingen uitproberen. De Niemeyer wil je 7 dagen per week beleven.”

Het gebied is zo’n 40.000 vierkante meter groot en bestaat uit verschillende bouwdelen. De Industriestraat, met een ‘iconische entree’, moet het kloppend hart van het gebied worden.  Nu staan er nog een oude schoorsteen en ketelhuis maar artist impressions laten een gezellige straat zien, met groene gevels, zitjes en bedrijvigheid.

Het Niemeyer terrein heeft alle potentie om opnieuw van grote betekenis te zijn voor de stad en de regio, zo stellen de planmaker. “Als belangrijke hotspot voor maatschappelijke en economische vernieuwing, waarbij digitale transformatie centraal staat.”

“Niemeyer moet een plek worden voor iedereen. Een plek in Groningen waar we open staan voor nieuwe ideeën. Ooit gesloten voor publiek, straks geopend voor iedereen met een open blik. Open voor ondernemers. Open voor inspiratie. Open voor een wandeling. Open voor digitale vernieuwers. Open voor elkaar.”