Nieuws

Poging tot verkrachting Hereweg: politie geeft nieuwe details vrij

De jonge vrouw die in de vroege ochtend van zaterdag 9 augustus aan de Hereweg door een man van haar fiets werd getrokken, is daarna meegenomen in de richting van een nabijgelegen pand waar werd geprobeerd haar te verkrachten. De vrouw, die op weg naar huis was na een avondje stappen, wist te ontkomen. De politie heeft woensdag een uitgebreid signalement verspreid van de verdachte. Het eerdere signalement bleek niet te kloppen.


Leestijd: 2 minuten

Volgens de politie wordt er nog steeds volop onderzoek gedaan naar de poging tot verkrachting. In de hoop de verdachte op te sporen werden er woensdag meer details bekend gemaakt, waaronder een uitgebreid signalement.

Een jonge vrouw fietste vrijdagochtend na een uitgaansavond rond 4.30 uur op de Hereweg, vanuit het centrum in de richting van Haren. Een man die ook op de fiets was sprak haar aan en fietste kort achter haar aan. Ter hoogte van huisnummer 97, de woontoren net voorbij de Papiermolenlaan, werd zij van haar fiets geduwd en meegenomen richting een nabijgelegen pand.

Het slachtoffer wist omstanders te alarmeren die haar te hulp schoten. De verdachte vluchtte vervolgens te voet richting de Papiermolenlaan. Er is direct een zoektocht gestart, onder andere met behulp van een politiehelikopter, maar dit heeft nog niet geleid tot een aanhouding.

Volgens de politie blijkt een eerder signalement dat van de verdachte werd verspreid, niet te kloppen. Dit bleek het signalement te zijn van een persoon die na het incident in de omgeving door de politie is staande gehouden. Deze persoon heeft niets te maken met de poging tot verkrachting, meldt de politie.

Uit buurtonderzoek en gesprekken met het slachtoffer en getuigen is naar voren gekomen dat het gaat om een donkere man tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij droeg zwarte kleding, met een capuchon over zijn hoofd. De man is zo’n 1.90 meter lang en heeft een normaal tot gespierd postuur. Hij is Nederlandssprekend en droeg de bewuste nacht zwarte kleding, met een capuchon over zijn hoofd.

De fiets van de verdachte is achtergebleven op de plaats van het incident. Het gaat om een elektrische fiets van het merk Qwic. De fiets is grijs en heeft een bruin zadel en bruine handvatten, daarnaast stond het stuur in een opvallende/bijzondere stand. Opvallend is de sleutelhanger die aan de fietssleutel bevestigd zit. Op het label staat de tekst ‘Daffy Duck’ geschreven. De fiets is begin mei 2024 gestolen. De persoon die voor deze datum op deze fiets reed heeft niets met het incident te maken. Volgens de politie is de sleutelhanger met de tekst ‘Daffy Duck’ niet afkomstig van de vorige eigenaar.

De politie is op zoek naar tips en informatie. Getuigen die iets hebben gezien worden opgeroepen zich te melden. Ook zoekt de politie mensen die meer weten over de fiets of de sleutelhanger. Ook beelden van deurbelcamera’s of dashcams zijn welkom.