Nieuws

Politie arresteert vijf drugsbezorgers in Groningen

De politie heeft begin september vijf drugsbezorgers aangehouden in de stad Groningen. De aanhoudingen waren onderdeel van een actie van de politie om criminele activiteiten te verstoren en informatie te verzamelen over (online) drugsbezorgdiensten.


Leestijd: 1 minuut

Bij de politie zijn de afgelopen tijd meerdere signalen binnengekomen van drugshandel, waarbij vaak sprake is van (online) drugsbezorgdiensten. De politie en het Openbaar Ministerie hebben op 4 en 5 september een geconcentreerde actie opgezet naar aanleiding van het beeld. Dat leidde tot de aanhouding van drie mannen van 18, 23 en 34 jaar uit Groningen, een 32-jarige man uit Assen en een 32-jarige man uit Leeuwarden.

Drugs, telefoons en auto’s in beslag

Bij de verschillende aanhoudingen werden diverse hoeveelheden harddrugs, twee auto’s en een boksbeugel in beslag genomen. Ook trof de politie goederen aan die kunnen worden gebruikt bij het vervaardigen van softdrugs. Daarnaast heeft de politie ook telefoons in beslag genomen, die kunnen de politie meer informatie geven over het drugsbezorgcircuit.