Nieuws

Politie dreigt met hardere acties voor vroegpensioen

Als er geen signalen komen vanuit de regering voor een verbeterde regeling voor vroegpensioen, dreigt de politie met hardere acties. Mogelijk gaat de politie ook staken tijdens de wedstrijd SC Heerenveen – FC Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Zondagmiddag hield de politie ook al een staking tijdens het thuisduel van FC Groningen tegen AZ. De politie zou nog wel in actie komen in geval van spoed. Maar omdat er geen calamiteiten waren tijdens de wedstrijd was dat niet nodig.

De politiebonden willen dat politieagenten kunnen kiezen voor vervroegd pensioen, zonder dat dat vergaande gevolgen heeft voor de hoogte van hun inkomen. Het nieuwe kabinet is namelijk van plan de boete op het sparen van vroegpensioen opnieuw in te voeren.

Eerder waren er al meerdere acties voor een goede Regeling Vervroegd Uittreden (RVU). “Door de zwaarte van het werk moeten politiemensen op een fatsoenlijke manier kunnen kiezen voor een vervroegd pensioen”, schrijft NPB. “Alleen zijn hiervoor wel fiscale maatregelen vanuit de regering noodzakelijk. De acties rond de voetbalcompetitie zijn bedoeld om de dringende noodzaak van de RVU Politie op het kabinet over te brengen.”

Tot nu toe hadden de acties geen resultaat, daarom gaat de politie door met staken.