Nieuws

Politie dringend op zoek naar verdachten steekpartij Van Houtenlaan

De politie is dringend op zoek naar de twee jongens die worden verdacht van het steekincident in de Van Houtenlaan. Daarbij raakte een agent levensbedreigend gewond aan zijn gezicht. Een vrouwelijke collega raakte gewond aan haar been. De politie heeft nu beelden naar buiten gebracht van de twee fietsen en een pet die de jongens hebben achtergelaten op de plaats delict. “Mogelijk zijn er mensen die weten wie de fietsen en de pet toebehoren of is het mensen opgevallen dat iemand in hun omgeving plotseling niet meer beschikt over deze spullen”, zo zegt de politie. “We zetten alles op alles.”


Leestijd: 1 minuut

Politie dringend op zoek naar verdachten steekpartij Van Houtenlaan
Politie dringend op zoek naar verdachten steekpartij Van Houtenlaan

De fietsen en de pet zijn, in combinatie met de signalementen van de verdachten, momenteel de belangrijkste sporen naar de verdachten. Op dit moment wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar beeldmateriaal. Zodra de politie over beelden beschikt waarop de verdachten te zien zijn zullen deze worden gepubliceerd. De daders wordt dan ook met klem gevraagd zich bij de politie te melden. Als zij zich melden, zullen de beelden niet worden gedeeld.

Ook is er een signalement bekend van de twee verdachten die op woensdagavond 10 maart kort na 22:00 uur aangesproken werden door twee agenten aan de Van Houtenlaan in Groningen in verband met een avondklokcontrole. Na het aanspreken van het tweetal werden de agenten vrijwel direct, vanuit het niets, aangevallen door een van de jonge mannen. Deze stak met een scherp voorwerp. De agenten raakten beiden gewond, een van hen zeer ernstig.

De agenten hebben geweld gebruikt toen zij zich verdedigden. Mogelijk zijn de verdachten hierbij zelf ook gewond geraakt. De verdachten liepen na het incident in de richting van de Coendersweg.

Er is een signalement van beide verdachten. Verdachte 1 heeft een witte huidskleur en een slank postuur. Hij sprak Engels, droeg donkere kleding en had een rugzak op zijn rug. Ook droeg hij een hoofddeksel, mogelijk een muts. Ook verdachte 2 heeft een witte huidskleur en een slank postuur. Hij droeg een groene of donkere jas, een donkere broek, had een capuchon over zijn hoofd en een droeg een sjaal voor zijn mond.

Daarnaast is een pet gevonden die daar vermoedelijk door één van de verdachten is verloren. Het gaat om een zwarte pet van het merk Adidas, met twee kleine logo’s van het merk Adidas op rechter voorzijde en de achterzijde.