Nieuws

Politie Groningen verbaast zich over het ‘normaal’ vinden van drugsgebruik

De Groningse politie is verbaasd over hoeveel mensen het normaal vinden dat er drugs wordt gebruikt. Dat deelt de politie op Instagram. De politie wijst naast de gevaren ook op de criminele wereld die er achter drugs schuilt. “Faciliteer deze duistere wereld niet.”


Leestijd: 1 minuut

In gesprekken krijgt de politie bijvoorbeeld te horen: “Af en toe moet kunnen toch?”, “Iedereen gebruikt tijdens het stappen en bij feesten” en “Drugs is beter voor je gezondheid dan alcohol”.

De duistere wereld achter drugs

“Naast de nadelige gezondheidseffecten, verslavingsproblematiek en de kans op psychische problemen willen wij ook benadrukken dat er achter de productie en handel in drugs een duistere wereld schuilt”, deelt de politie op Instagram. “In deze wereld is sprake van geweld, afpersing, liquidaties, schietincidenten en ga zo maar door. Ook kwetsbare jongeren worden gebruikt om de vuile klusjes op te knappen.”

Sinds 1 november heeft de gemeente Groningen in de Algemene Plaatselijke Verordening een artikel opgenomen waardoor het overlastgevend openlijk gebruik van drugs strafbaar is gesteld. “Een gewaarschuwd mens telt voor 2. Voorkom een boete en gebruik geen drugs!”