Nieuws

Politie Groningen zoekt man en (jonge) vrouw na explosies Herestraat

De regiopolitie Groningen is intensief bezig met onderzoek naar explosies vorige week dinsdagavond in de Herestraat. Omstreeks twintig voor twaalf die avond werden twee explosieven tot ontploffing gebracht bij een Beautysalon. De politie is niet alleen op zoek naar een donkerkleurige kleine auto die werd gesignaleerd in de Raamstraat, maar ook naar één of twee mogelijk belangrijke getuigen: een man en een (jonge) vrouw. Maar ook zoekt de politie naar beelden van camera’s.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Raymond Bos
Foto | Raymond Bos

De Herestraat werd dinsdag 12 september rond 23:40 uur opgeschrikt door twee harde knallen. Uit onderzoek van de politie bleek dat er bij een bedrijfspand in die straat twee explosieven tot ontploffing waren gebracht. Dat was niet voor het eerst, want hetzelfde pand werd op 12 juli ook beschadigd door een explosie. “We gaan uit van opzet en we houden er rekening mee dat dit pand beide keren een doelwit was”, zo meldt de Groningse politie.  


Kleine donkerkleurige auto


In de nabijgelegen Kleine Raamstraat is rondom het tijdstip van de explosies een donkerkleurige kleine auto gesignaleerd. Deze auto zou met een behoorlijke snelheid zijn weggereden. Of de auto verband houdt met het incident, is op dit moment niet bekend. Het zou kunnen gaan om een vluchtauto. “Heeft u meer informatie over (de route van) dit voertuig? Of woont u in de (wijde) omgeving van de Herestraat en de Kleine Raamstraat en heeft u beelden van bijvoorbeeld een dashcam of deurbelcamera? Dan vragen we u dit met ons te delen”, aldus de politie.

Mogelijk belangrijke getuige(n)


Daarnaast zoekt de politie één of twee mogelijk belangrijke getuigen. Uit het onderzoek komt naar voren dat vlak na de explosie een man zou zijn weggelopen en dat diegene iets zou hebben geroepen over de explosies. Het is niet duidelijk of deze man iets te maken heeft gehad met de explosies. Wel zou de man zijn aangesproken door een (jonge) vrouw. We denken dat zowel de man als de (jonge) vrouw voor ons belangrijke getuigen kunnen zijn en daarom willen we graag met hen in gesprek.

Bron en meer informatie: politie.nl/groningen

https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-explosie—herestraat—groningen.html