Nieuws

Politie houdt verdachte (49) aan voor poging verkrachting Hereweg

De politie heeft een 49-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij in de nacht van 8 op 9 augustus aan de Hereweg een vrouw van haar fiets heeft getrokken en haar wilde verkrachten. Dat meldt de politie.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Google Maps
Foto | Google Maps

Een jonge vrouw fietste vrijdagochtend na een uitgaansavond rond half vijf op de Hereweg, vanuit het centrum in de richting van Haren. Een man die ook op de fiets was sprak haar aan en fietste kort achter haar aan. Net voorbij de Papiermolenlaan, werd zij van haar fiets geduwd en meegenomen richting een nabijgelegen pand.

Het slachtoffer wist omstanders te alarmeren die de vrouw te hulp schoten. De verdachte vluchtte vervolgens. De politie is direct een zoekactie en onderzoek gestart, maar de verdachte is die dag niet meer aangetroffen.

De afgelopen weken is door de politie uitvoerig onderzoek gedaan, waarbij ook de hulp van het publiek is gevraagd. Uit het onderzoek is een verdachte naar voren gekomen. Deze 49-jarige man uit Groningen is aangehouden en zit in volledige beperkingen.