Nieuws

Politie krijgt eigen bureau in Groningen – Zuid

De politie Noord-Nederland heeft plannen bekend gemaakt om een nieuw politiebureau te realiseren voor Groningen-Zuid. Om dat mogelijk te maken heeft de politie alvast een terrein gekocht aan de Eemsgolaan. Op deze kavel zal het nieuwe kantoor voor het 'basisteam Groningen-Zuid' worden gebouwd.


Leestijd: 1 minuut

Politie krijgt eigen bureau in Groningen – Zuid
Politie krijgt eigen bureau in Groningen – Zuid

De meldt de politie via Twitter. Het verzorgingsgebied van basisteam Groningen-Zuid is groot. Het bestaat uit Haren, Glimmen, Onnen, Noordlaren en het zuidwestelijke deel van de stad Groningen, inclusief Hoogkerk, Meerstad, Engelbert en Middelbert.

De Eemsgolaan ligt centraal in dit gebied en is daardoor uitermate geschikt als locatie voor het teambureau van Groningen-Zuid. Door de ligging vlakbij de snelweg en openbaar vervoer, is het bureau straks goed bereikbaar voor inwoners. Daarnaast kunnen politiemensen vanaf deze locatie overal in het verzorgingsgebied snel zijn.

Op dit moment heeft dit team twee teambureaus, één aan de Diamantlaan in Groningen en één aan de Vondellaan in Haren. Voor de samenwerking binnen het basisteam is het praktisch als beide basisteams in één teambureau zitten. Dit biedt ook de mogelijkheid tot efficiëntere voorzieningen. Het is dan ook gebruikelijk dat ieder basisteam maar één teambureau heeft.

In de plannen worden de twee huidige teambureaus vervangen voor één teambureau aan de Eemsgolaan en blijven er politieposten in Haren en Vinkhuizen. Inwoners van Haren en Vinkhuizen kunnen ook in de toekomst gewoon terecht in hun eigen buurt. De dienstverlening blijft daarmee in deze gebieden op het huidige, afgesproken niveau. Het kan zijn dat dit in de huidige panden gerealiseerd wordt, maar het is ook denkbaar dat hier een ander, kleiner, pand binnen hetzelfde gebied voor gevonden wordt.

Foto boven: overzichtsfoto van de Eemsgolaan – Foto: ventu.nl