Nieuws

Politie op zoek naar ontsnapte tbs’er uit Mesdagkliniek Groningen

De politie is op zoek naar een tbs’er die vorige week is ontsnapt uit de Van Mesdagkliniek in Groningen. De man is voor het laatst gezien in de buurt van het Sterrebos. De politie vraagt mensen met tips zich te melden.


Leestijd: 1 minuut

Het gaat om de 33-jarige Mouloud Mezlay uit Enschede. De man heeft een tbs-maatregel en verbleef in de Van Mesdagkliniek. Vorige week wist de man te ontsnappen toen hij met een begeleider op verlof was. De politie laat in een bericht weten dat Mezlay dringend medicatie nodig heeft in verband met psychotisch gedrag.

De man is woensdag 7 februari voor het laatst gezien in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is sindsdien bezig de man op te sporen.

Mezlay is een man met een licht getinte huidskleur, is ongeveer 1.90 m lang, heeft kort donker opgeschoren haar, donkere wenkbrauwen, grote donkere bruine ogen, snor en baardgroei, tenger postuur, en is gekleed in een donkerblauwe gewatteerde jas, een donker blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen. Opvallend is zijn strakke blik. Hij had geen geld of een telefoon bij zich.

De politie vraagt mensen de man niet zelf te benaderen, maar 112 te bellen. Mensen met tips kunnen bellen met de gratis gratis opsporingstiplijn 0800-6070.