Nieuws

Politie waarschuwt voor auto-inbrekers Noord-Nederland

Auto-inbrekers zijn sinds begin augustus actief in Noord-Nederland. Daar waarschuwt de politie voor via Instagram. Ze hebben het gemunt op navigatiesystemen, airbags, boordcomputers en sturen.


Leestijd: 1 minuut

Auto-inbraak
Auto-inbraak

Met name BMW’s zijn het mikpunt van de inbraken. “Sinds 8 augustus ontvingen we meerdere meldingen van inbraken in BMW’s in de noordelijke provincies”, stelt de politie in een bericht op Instagram. “De auto’s raakten erg beschadigd.”

De politie heeft het over de mogelijkheid van mobiel banditisme. Dat is een verzamelnaam voor verschillende vormen van criminaliteit waarbij daders steeds op wisselende plekken bezig zijn.

Om de kans op inbraak te verkleinen, raadt de politie auto’s aan om auto’s te parkeren op goed verlichte plekken, bij voorkeur met camerabewaking of ergens binnen. op een goed verlichte plek neer te zetten. “Op goed verlichte plekken lopen ’s avonds vaker mensen rond en worden eventuele verdachte situaties eerder opgemerkt. Haal ook altijd uw waardevolle bezittingen uit de auto en sluit uw auto altijd af. Ziet u iets verdachts, meldt dit dan altijd bij de politie.”