Nieuws

Politie zoekt getuigen na ernstige mishandeling en overlijden 51-jarige man in Groningen

De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben die kan helpen bij het onderzoek naar de dood na ernstige mishandeling van een 51 jarige man in de J.A. de Bree – Meijerstraat in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 augustus. Het slachtoffer overleed ter plekke ten gevolge van die mishandeling.


Leestijd: 1 minuut

Acht aanhoudingen bij schietincident Kielwindeweer
Acht aanhoudingen bij schietincident Kielwindeweer

De politie had diezelfde nacht al drie verdachten aangehouden voor het geweldsincident met dodelijke afloop. Een man werd rond 03.45 uur zwaar mishandeld en mogelijk gestoken en is daarbij overleden.

De politie trof de 51-jarige man zwaargewond aan en is direct begonnen met reanimeren. Ook het traumateam kwam ter plaatse. De hulp mocht helaas niet meer baten. De man uit Groningen is ter plekke aan zijn verwondingen overleden.

Korte tijd later hield de politie, in de directe omgeving van het incident, drie verdachten van 23, 24 en 51 jaar uit Groningen aan. Zij zijn overgebracht naar een bureau en worden verhoord.

Speciaal telefoonnummer

Naar aanleiding van het geweldsincident komt de politie nog steeds graag in contact met getuigen. Hiervoor is een speciaal telefoonnummer beschikbaar gesteld: 06 – 16 77 49 52. Dit gesprek is vanaf het eerste moment strikt vertrouwelijk. Het nummer is iedere dag tussen 9.00 en 21.00 uur bereikbaar. Mogelijk heeft u het incident zien gebeuren, verdachte situaties vlak ervoor of erna opgemerkt of heeft u informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek. Neem dan contact op met de politie.