Nieuws

Politie zoekt getuigen steekincident Zuiderdiep

De politie Groningen roept getuigen van de steekpartij op het Gedempte Zuiderdiep op om zich te melden. Het incident vond zondagavond rond 18:30 uur plaats tegenover een horecagelegenheid. Tijdens een conflict waarbij mindere mensen betrokken waren, werd iemand in zijn been gestoken.


Leestijd: 1 minuut

Nadat het slachtoffer in zijn been werd gestoken, ging de dader er vandoor op een Swapfiets. Hij vluchtte in de richting van de Gelkingestraat. De huldiensten werden ingeschakeld nadat het slachtoffer niet in staat bleek om zelf naar het ziekenhuis te gaan.

De politie is op zoek naar de vermoedelijke dader en heeft een signalement afgegeven. De verdachte is een man met een lichte huidskleur. Naar schatting was hij rond de 16 á 17 jaar oud. De man droeg een donkerblauwe jas van het merk Armani met een grijs logo. Daarnaast had hij een zwarte trainingsbroek aan en een zwarte schoudertas om.

De politie laat weten dat het druk was op het Zuiderdiep ten tijde van het incident en hoopt dat mensen die iets gezien hebben zich melden: “Was u rond 18:30 uur in de omgeving en heeft u iets gezien wat u nog niet bij ons hebt gemeld? Misschien herkent u de verdachte aan de hand van het signalement of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek. Meld dit dan bij ons. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via meldmisdaadanoniem.nl (0800-7000).”

Foto: Politie Groningen