Nieuws

Politie zoekt twee verdachten in zaak schietincident Populierenlaan

De politie is in de zaak van een schietincident aan de Populierenlaan in Groningen op zoek naar twee mogelijke verdachten. Bij de schietpartij, op woensdagavond 13 oktober, raakte een 30-jarige man uit Groningen gewond.


Leestijd: 1 minuut

Kort na het incident is er via Burgernet een signalement van een mogelijke verdachte gedeeld. Uit het onderzoek blijkt nu dat er waarschijnlijk nog een tweede verdachte betrokken is. Er zijn in dit onderzoek nog geen aanhoudingen verricht. Mogelijk dat een ruzie aanleiding is geweest voor het schietincident.

Signalementen van mogelijke verdachten

De mogelijke schutter is volgens de politie een man met een zwarte huidskleur van ongeveer 30 jaar oud. De man is ongeveer 1.80 meter lang en heeft een wat dikker postuur. Ten tijde van het incident had een kort en opgeschoren kapsel. Hij droeg voornamelijk zwarte kleding, waaronder een soort van strak motorjack of bomberjack.

De tweede verdachte is een witte man van ongeveer 1.80 meter lang. Hij heeft een slank postuur. De man heeft donkerbruin haar en ten tijde van het incident had hij een ongeschoren gezicht. De verdachte droeg een groen-blauwe jas met een bontkraag. Ook had hij een donkere broek aan.

De politie is ook op zoek naar belangrijke camerabeelden, en naar informatie over een mogelijke vluchtauto en de vluchtroute. Daarnaast hoopt de politie in contact te komen met een omstander die het slachtoffer een T-shirt of een doek zou hebben gegeven voor zijn verwondingen.