Nieuws

Politie zoekt verdachte van brandstichting Magnusstraat Groningen (video)

De politie onderzoekt een mogelijke brandstichting aan de Magnusstraat in Groningen. Door camerabeelden te delen hopen ze tips te krijgen over de verdachte in het onderzoek. De politie roept mensen met informatie op zich te melden.


Leestijd: 1 minuut

De bewoners van twee woningen in de Magnusstraat werden ‘s ochtends op 4 december ruw worden gewekt door een oplettende buurtbewoner. Onder de carport, die de beide woningen verbindt, stonden rond 6:00 uur meerdere auto’s in de brand. De vlammen sloegen tegen de gevels omhoog. De bewoners konden hun woning veilig verlaten, maar de impact is enorm. De politie houdt op dit moment rekening met brandstichting.

De politie toont beelden van het moment dat de brand moet zijn ontstaan. Op deze beelden zijn ook een verdachte man en een verdachte witte bestelauto te zien. Rond 5:57 uur rijdt de witte bestelauto door de Magnusstraat, in de richting van de Bernardusstraat. De recherche vermoedt dat deze auto bestuurd werd door de verdachte man. 

Op de beelden is te zien dat er een brand is ontstaan aan de linkerkant van een van de auto’s onder de carport. Twee minuten later is de man in beeld te zien, die bij de carport wegloopt, in de richting van de Bernardusstraat. De politie vermoedt dat de man daar weer in de witte bestelbus is gestapt. Die rijdt ongeveer een minuut later langs een camera op de Augustinusstraat. Het gaat zeer waarschijnlijk om een witte Peugeot Partner of een Citroen Berlingo uit de periode 1996 tot 2003.

De politie vermoedt dat het verdachte voertuig daarna is doorgereden naar de Kerkstraat. In het centrum van Hoogkerk slaat de auto linksaf de Bangeweer op. Het spoor eindigt op de Johan van Zwedenlaan bij de rotonde bij de A7.

De politie hoopt dat iemand de man of het voertuig herkent, of dat mensen zich melden met andere informatie die kunnen helpen bij het onderzoek. Contact opnemen kan met de opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem bellen kan met 0800-7000. Op de website van de politie kan ook het tipformulier worden ingevuld.