Nieuws

Politie zoekt verdachte van dwang en diefstal in winkel in Groningen

De politie is op zoek naar een man die wordt verdacht van het onder dwang afnemen van geld in een winkel in Groningen. Op de website en op social media deelt de politie een foto van de man. De politie verzoekt mensen die de man herkennen, contact op te nemen met de politie.


Leestijd: 1 minuut

Politie zoekt verdachte van dwang en diefstal in winkel in Groningen
Politie zoekt verdachte van dwang en diefstal in winkel in Groningen

De man dwong op 29 oktober het personeel van een winkel aan het Akerkhof een geldbedrag aan hem te geven. Hij is er met een kleine buit vandoor gegaan, maar het voorval had een flinke impact op het personeel. 

Op 20 november en 12 december is er ook aan het Gedempte Zuiderdiep en de Paterswoldseweg sprake geweest van een dergelijk incident. Ook hier vroeg een man op dwingende toon om een geldbedrag. 

In het onderzoek kijkt de politie naar een mogelijk verband tussen de drie incidenten. Daarvoor zijn ze op zoek naar een man van naar schatting 40 tot 45 jaar. Hij is ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg een camouflagejas, een lichte spijkerbroek en lichtbruine schoenen.

De politie vraagt mensen die de man herkennen contact op te nemen met de politie via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Op de website is ook het tipformulier in te vullen.