Nieuws

Politieagent gewond bij vuurwerk; vijf aanhoudingen in hele provincie Groningen

Eén politieagent raakte gewond door vuurwerk, afgelopen nieuwjaarsnacht. Maar grootschalige ongeregeldheden zijn uitgebleven. Dat meldt de Politie Groningen in een overzicht van het verloop van de Jaarwisseling in Groningen. Wel moest de ME in actie komen in de Voermanstraat en Jadestraat.


Leestijd: 1 minuut

Politieagent gewond bij vuurwerk; vijf aanhoudingen in hele provincie Groningen
Politieagent gewond bij vuurwerk; vijf aanhoudingen in hele provincie Groningen

Volgens de Groningse politie verliep de jaarwisseling relatief rustig, maar toch waren er ook dit jaar veel meldingen over branden, vernielingen, ongevallen en overlast.

De politie verrichtte afgelopen nacht vijf aanhoudingen in de gehele provincie Groningen voor belediging, openbare dronkenschap en eenvoudige mishandeling.

In Groningen werd rond 02.30 uur de ME kortstondig ingezet aan de Voermanstraat. Het was hier al enige tijd onrustig met meerdere straatbrandjes en jeugd die zich vervelend gedroeg.

De inzet vond plaats om een veilige werksituatie te maken voor de hulpverleningsdiensten. Bij de ME-inzet werd een 43-jarige man uit Groningen aangehouden. Na de inzet was het rustig en konden de brandjes worden geblust.

Rond 03.00 uur moest de ME ook optreden op de hoek van de Jadestraat en de Barnsteenstraat Groningen. Ook hier was het onrustig en er was er brand op straat. De inzet vond plaats om de orde te herstellen en een veilige werkplek te creëren voor de hulpverleners. Ook hier was het na de inzet rustig en kon de brand worden geblust.

Op het Jozef Israëlplein was een politieagent kort voor 00:00 uur een kijkje aan het nemen bij een kleine brand. Op dat moment raakte hij gewond door vuurwerk. De politieagent is naar de dokterspost gebracht. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor het vuurwerk en of er sprake is van opzet. Omstreeks 01:45 is de brand op het Jozef Israëlplein geblust onder begeleiding van de politie.

Bron: Politie Groningen, Twitter.