Nieuws

Polsbandjes als toegangsbewijs in Groningse horeca

Horeca in een deel van de binnenstad van Groningen gaat vanaf aankomende zaterdag met polsbandjes werken. Bezoekers hoeven dan maar één keer hun QR-code te laten scannen; daarna geldt het polsbandje als toegangsbewijs.


Leestijd: 1 minuut

Polsbandjes als toegangsbewijs in Groningse horeca
Polsbandjes als toegangsbewijs in Groningse horeca

De gemeente start met het initiatief op verzoek van de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Groningen.

De polsbandjes zijn op woensdag tot en met zaterdag te gebruiken bij de horeca in de Gelkingestraat, Grote Markt, Poelestraat en de Peperstraat.

De polsbandjes maken het voor horecazaken makkelijker om te controleren wie er een coronatoegangsbewijs heeft. Daardoor zijn er minder wachtrijen en hoeft er minder personeel ingezet te worden. Bezoekers aan horeca buiten dit gebied moeten hun QR-code wel laten scannen bij elke horecagelegenheid die ze bezoeken. De polsbandjes zijn alleen op de dag van uitgifte geldig en hebben elke dag een andere kleur.

De polsbandjes zijn alleen op de dag van uitgifte geldig en hebben elke dag een andere kleur.

De polsbandjes zijn af te halen bij het horeca checkpoint op de Nieuwe Markt bij het Forum. Vanaf 14.00 uur kun je hier vanaf zaterdag 9 oktober een polsbandje halen. Vanaf volgende week is het horeca checkpoint iedere week geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 – 22.00 uur.