Nieuws

“Positieve” protestparade evenementensector en nachtleven trekt door Groningen

“We hebben anderhalf jaar begripvol meegewerkt. Maar nu is er sprake van willekeur, en daarvan worden de evenementensector en het uitgaansleven de dupe. Dat pikken we niet. Daarom protesteren we, maar dat doen we op een positieve, verbindende manier”. Dat is de boodschap van de organisatoren van een protestparade onder de naam “Unmute Us!” die zaterdagmiddag door Groningen trekt, en die om vijf uur eindigt in het Stadspark.


Leestijd: 1 minuut

“Positieve” protestparade evenementensector en nachtleven trekt door Groningen
“Positieve” protestparade evenementensector en nachtleven trekt door Groningen

Zaterdagmiddag vanaf twee uur verenigen de Groninger evenementensector, het nachtleven en haar bezoekers zich in een muzikale parade. Deze trekt vanaf de Concourslaan in het Stadspark dwars door de binnenstad en begeeft zich daarna weer terug naar het Stadspark met het einde om 17:00.

Met een “”positieve, verbindende optocht” vol muziek en een aantal korte toespraken wordt er gedemonstreerd tegen “”de willekeur van maatregelen”” evenementensector, het nachtleven die het kabinet deze sectoren op heeft gelegd na de persconferentie van vrijdag 13 augustus, zo laat woordvoerder Chris Garrit van de organisatie weten.

“Na anderhalf jaar begripvol mee te hebben bewogen met dit beleid, is de maat momenteel vol en werd het in de ogen van velen landelijk tijd voor actie! Maar ondanks de verontwaardiging en teleurstelling over dit gevoerde beleid wordt de demonstratie echter een manifestatie van muziek en verbinding, de factoren waar deze sectoren voor staan en die iedereen ook vooral zo enorm mist sinds het voorjaar van 2020. Door gezamenlijk te laten zien hoe de huidige samenleving dit alles weer nodig heeft wordt er ingezet om de eis om weer snel open te kunnen aangezien dit voor bijkans iedere andere sector tegenwoordig ook al weer kan”.

"Passende financiële regelingen"

Ook dienen er passende financiële regelingen opgesteld te worden voor de mensen die werkzaam zijn in deze sectoren en door de willekeur aan maatregelen in grote financiële problemen zijn beland of zullen gaan raken.

Tevens wordt er door de organisatie en de aangesloten partijen benadrukt dat Unmute Us als protest inhoudelijk volledig losstaat van andere corona-gerelateerde protesten omtrent vaccinaties of andere zaken die hiermee samenhangen.

Muzikaal is het een gevarieerde bloemlezing van de Groninger muziekcultuur die in de breedte gaat van live-muziek tot hardstyle en van dub-reggae tot house plus alles daartussenin gaat.