Nieuws

PowerField dwingt Henk Bleker op te stappen; “Uitlatingen stroken niet met onze visie”

Henk Bleker heeft zich teruggetrokken als directeur van zonne-energiebedrijf PowerField. De aandeelhouders van dat bedrijf hebben hem laten weten het onaanvaardbaar te vinden dat hij in een interview afstand nam van duurzame energie en zonneparken, terwijl hij directeur is van een bedrijf dat zonneparken ontwikkelt.


Leestijd: 1 minuut

PowerField dwingt Henk Bleker op te stappen; “Uitlatingen stroken niet met onze visie”
PowerField dwingt Henk Bleker op te stappen; “Uitlatingen stroken niet met onze visie”

In een persverklaring laat PowerField weten dat Henk Bleker, die vrijdag in het nieuws kwam nadat hij bekend had gemaakt over te stappen van het CDA naar Forum voor Democratie, aftreedt als algemeen directeur.

“De aanleiding hiervoor zijn de uitlatingen die de heer Bleker recent in de media heeft gedaan en die in strijd lijken met de visie en waarden van PowerField. PowerField staat voor een duurzame toekomst met zonneparken als drijvende kracht achter de energietransitie die nodig is om de klimaatdoelstellingen te halen.”

De heer Bleker zegt, aldus PowerField, zijn uitlatingen in de media ten zeerste te betreuren. Bleker geeft aan "volledig achter de visie en waarden van PowerField te staan en heeft op geen enkele wijze iets anders willen suggereren."

Volgens PowerField begrijpt Bleker dat discussie over zijn persoon niet in het belang is van PowerField. Na overleg is daarom besloten tot het aftreden van de heer Bleker als algemeen directeur. Jean-Louis Bertholet, bestuurder en grootaandeelhouder, zal de taken van de heer Bleker voorlopig op zich nemen. In de nabije toekomst wordt besloten over een definitieve invulling van de functie, zo stelt PowerField in de persverklaring.

Jean-Louis Bertholet: “De uitlatingen van de heer Bleker stroken niet met de visie en missie van PowerField en de plannen die wij hebben voor de komende jaren. Wij waren verrast door de uitlatingen in de media. Als bedrijf zijn wij dagelijks bezig met het leveren van schone, duurzame energieoplossingen om de klimaatdoelstellingen te behalen. Hier blijven wij ons onverkort voor inzetten.”

Het Nederlandse bedrijf PowerField ontwikkelt grondgebonden zonneparken. Sinds 2016 heeft PowerField bijgedragen aan de realisatie van meer dan 20 zonneparken in Nederland die samen stroom opwekken voor ongeveer 200.000 Nederlandse huishoudens.

PowerField wil in de komende jaren zeker nog 1.000 Megawatt aan zonneparken realiseren "om verder bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen".