Nieuws

Prijzen Sportgala Groningen 2021 uitgereikt

De winnaars van het Sportgala Groningen 2021 zijn bekend. Ymkje Clevering, de dames van Groningen Atletiek, Britt Weerman, Jolein Boom en Rollend Groningen vielen in de prijzen. Het evenement werd via een video-uitzending uitgezonden.


Leestijd: 1 minuut

Prijzen Sportgala Groningen 2021 uitgereikt
Prijzen Sportgala Groningen 2021 uitgereikt

De winnaars kregen hun prijs, een door kunstenares Natasja Bennink ontworpen bronzen beeld, uitgereikt door presentator Thijs de Jong. Het evenement zou oorspronkelijk in MartiniPlaza worden gehouden, maar dat kon geen doorgang vinden als gevolg van de coronamaatregelen.

Er werden prijzen uitgereikt in de categorieën Sporter, Sportploeg, Aangepaste Sport, Sporttalent en Sportprijs Groningen. Het publiek kon stemmen in de eerste drie categorieën. Samen met stemmen van ex-topsporters en vertegenwoordigers van de Groninger pers werden uiteindelijk de winnaars bepaald.

Roeister Ymkje Clevering werd verkozen tot Sporter van het jaar. Zij veroverde vorig jaar onder andere Europees goud en Olympisch zilver in de vier-zonder. De dames van Groningen Atletiek wonnen de titel Sportploeg van het Jaar vanwege hun zilveren medaille bij het NK voor teams. In de nieuwe categorie Aangepaste Sport werd de prijs uitgereikt aan Jolein Boom. De wielrenster (ID-Cycling) werd Nederlands kampioen bij zowel de tijdrit als de wegwedstrijd en won daarnaast goud bij het WK veldrijden.

De 18-jarige atlete Britt Weerman werd Sporttalent van het Jaar, een categorie die rechtstreeks werd gekozen door de Sportprijscommissie. Zij veroverde onder andere Europees goud onder 20 en een zilveren medaille bij het NK Senioren. Voor de laatste categorie, Sportprijs Groningen, konden inwoners kandidaten aandragen. Uiteindelijk won stichting Rollend Groningen de prijs vanwege hun inzet voor de breedtesport in de provincie Groningen, zoals skaten en BMX’en.

De prijsuitreiking is terug te zien op www.sportgalagroningen.nl.