Nieuws

Pro-Palestijnse demonstranten houden 'sit-in' op station Groningen

Pro-Palestijnse demonstranten zijn donderdagmiddag samengekomen op het Hoofdstation van Groningen voor een zogenoemde ‘sit-in’. Om iets over 17.00 zijn de enkele tientallen actievoerders  tegelijkertijd op de grond gaan zitten, om aandacht vragen voor de situatie van de Palestijnen.


Leestijd: 1 minuut

De actievoerders dragen borden met teksten als ‘Solidariteit met de Palestijnse strijd’ en ‘Stop de genocide’. Ook roepen ze herhaaldelijk leuzen als ‘Ceasefire now’, ‘Free Free Palestine’ en ‘From the river to the sea, Palestine will be free’. Ook een variant op de omstreden leus kwam voorbij: ‘From the river to the sea, Netanyahu you will see’. 

Rond 17.30 was de groep gegroeid tot zo’n 70 actievoerders. De demonstranten houden met de actie geen perrons bezet. NS-medewerkers waren aanwezig om de looproutes voor reizigers vrij te houden.

De sit-in in Groningen is onderdeel van een landelijke actie op negen stations in Nederland. De actie wordt georganiseerd door MiGreat: een organisatie die zich bezighoudt met het migratiebeleid.