Nieuws

Pro-Palestinabetogers Harmonieplein gaan derde dag in

De Pro-Palestinademonstranten op het Harmonieplein hebben hun tweede nacht doorgebracht in de tentjes achter het beeld van Aletta Jacobs. Daarmee gaat hun derde protestdag van start.


Leestijd: 1 minuut

De betogers schrijven op hun eigen Instagrampagina dat ze ‘relatief een rustige nacht’ hebben doorgebracht. De eerste nacht zeggen ze meer last te hebben gehad van voorbijgangers die het niet eens waren met hun actie.

Volgens een bericht op de website van de Rijksuniversiteit Groningen zijn er vanuit de universiteit meerdere pogingen geweest om in gesprek te gaan met de betogers. Volgens de RUG stonden de betogers hier niet voor open.

De RUG laat weten dat de universiteitsgebouwen open blijven, zolang dit op een veilige manier kan. Op maandag 13 mei waren het Academiegebouw en de Universiteitsbibliotheek even gesloten, maar dat was maar van korte duur.

Omdat het Harmonieplein onder de openbare ruimte valt, is het aan de veiligheidsdriehoek van gemeente, politie en justitie om te besluiten in welke gevallen er wel wordt ingegrepen. De RUG zegt in nauw contact te staan met deze driehoek. Onduidelijk is hoelang de demonstranten blijven.