Nieuws

Probleemloze ochtendspits: “Dit hadden we niet verwacht, wel gehoopt”

Opnieuw is de ochtendspits, ondanks Operatie Ring Zuid, vrijwel probleemloos verlopen. Ook dinsdag bleef een verkeerschaos uit; het verkeer leek zelfs beter door te kunnen rijden dan normaal, zo meldt de ANWB. Ook Groningen Bereikbaar is tevreden. “Dit hadden we niet verwacht, wel gehoopt.”


Leestijd: 2 minuten

Van een verkeersinfarct was ook dinsdag geen sprake, maar op een aantal plekken stond het verkeer wel enige tijd vast en ook was het iets drukker dan maandag.

Onder meer op de Laan Corpus den Hoorn was het druk. Volgens Anita de Jager van Groningen Bereikbaar gaat het daarbij vermoedelijk om verkeer uit de richting Hoogezand en Assen in de richting van Drachten. “We doen aan die weggebruikers echt een dringende oproep de aangegeven omleidingsroutes te volgen”, zegt ze. Voor automobilisten uit de richting Hoogezand betekent dit dat ze om moeten rijden via de Ring Oost, Noord en West. “Daar stroomt het verkeer een stuk beter door.”

Ook op de A7 bij Westpoort stond het vanochtend enige tijd vast. Maar de ANWB meldt dat de vertraging hier slechts 3 minuten was, terwijl het normaal om een vertraging tussen de 10 en 15 minuten gaat.

Voorspoedige start

Groningen Bereikbaar is blij met de ‘voorspoedige’ start. “Dit hadden we niet verwacht, maar natuurlijk wel enorm gehoopt. We moeten echt met z’n allen op deze manier doorgaan. Waar we ook mazzel mee hebben, is het weer: het is natuurlijk prachtig weer om te fietsen.” Het is volgens De jager dan ook nog steeds te vroeg om conclusies te trekken. “Eerst maar eens zien wat er gebeurt als het pijpenstelen regent”, zegt ze.

Meer fietsers

Volgens De Jager zijn er nog geen cijfers beschikbaar. “Wat we wel zien en horen, is dat het drukker is met fietsers en ook de ochtendspits komt wat eerder op gang dan normaal.”

Operatie Ring Zuid ging maandagochtend ‘fase 2’ in. Dat betekent dat de zuidelijke ringweg dicht is tussen het Vrijheidsplein en het Julianaplein. In deze periode zijn de volgende richtingen dicht: Assen > Drachten, Drachten > Assen, Drachten > Hoogezand en Hoogezand > Drachten. Deze fase duurt tot en met 26 april. Op 2 september zijn de werkzaamheden klaar.

Foto: Raymond Bos