Nieuws

Provincie Groningen organiseert Week van de Democratie: "Een week om je stem te laten horen"

Provincie Groningen organiseert de Week van de Democratie. De week in aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen op 15 maart staat volledig in het teken van democratie.


Leestijd: 1 minuut

Tijdens de Week van de Democratie brengt de provincie het belang van stemmen en je stem laten horen onder de aandacht. De provincie werkt daarbij samen met organisaties als Biblionet, Forum Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen, Studium Generale en Groninger Dorpen.

Een greep uit het programma:

Dialoog met Laurentien van Oranje
Groningers, jong en oud, bestuurders en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties gaan onder leiding van prinses Laurentien van Oranje met elkaar in gesprek in de kerk van Garmerwolde. Haar stichting, de Number 5 Foundation, zet zich ervoor in dat elke stem in de samenleving wordt gehoord.

De eerste Timmyland-ambassade
Tim den Besten maakte voor de VPRO de succesvolle tv-serie Timmyland. Daarin liet hij zien hoe hij zijn eigen land begon met eigen wetten, een vlag en een volkslied. Hij ging al op bezoek bij koning Willem-Alexander en premier Mark Rutte; nu opent hij de eerste ambassade van Timmyland in Forum Groningen.

AI-roakel
Kunstenaar Floris Maathuis ontwikkelde speciaal voor de Week van de Democratie ‘Het AI-roakel’. Dat is een installatie die op basis van kunstmatige intelligentie (AI: artificial intelligence) antwoorden geeft op vragen over democratie. De vragenstellers gaan onder begeleiding van studenten in gesprek over waarheid en onwaarheid.

Het programma van de week van Democratie is te vinden op: https://kiesvoorgroningen.nl/week-van-de-democratie