Nieuws

Provincie: ‘Nederland heeft Groningen hard nodig’

‘Nederland kan wel een beetje "Groningen" gebruiken. Het kabinet wil de duurzaamheid in Nederland serieus bevorderen, en in Groningen hebben we nu al veel ervaring met het ontwikkelen van waterstof. Daar kan Nederland gebruik van maken. De Troonrede biedt volop kansen voor Groningen’. Dat betoogde vanmorgen de Groningse commissaris van de koning René Paas tijdens een Prinsjesdagontbijt met de pers in het Provinciehuis.>>


Leestijd: 1 minuut

Provincie:  ‘Nederland heeft Groningen hard nodig’
Provincie: ‘Nederland heeft Groningen hard nodig’

Tijdens dit Prinsjesdagontbijt gaven de commissaris van de koning en alle gedeputeerden afzonderlijk hun reactie op de gisteren gepresenteerde Miljardennota.

In die nota werd de provincie Groningen afzonderlijk slechts één keer genoemd, namelijk in verband met de aardbevingen.

Maar het kabinet liet in het algemeen wel weten de komende jaren fors te willen investeren in de thema’s Duurzaamheid en Digitalisering. Dat zijn nu net twee thema’s waar ook de provincie Groningen zich zeer sterk voor maakt, en om die reden gaven de gedeputeerden aan tevreden te zijn, en daardoor volop kansen te zien voor Groningen.

Het provinciebestuur liet weten haar investeringsagenda voor de komende jaren dan ook vooral te richten op duurzaamheid (waterstof) en digitalisering. Ook het feit dat er Europese fondsen beschikbaar komen voor regio’s waar ze afscheid nemen van fossiele brandstoffen – zoals de provincie Groningen waar de gaswinning wordt gestaakt – is volgens de gedeputeerden voor de provincie Groningen een kansrijke ontwikkeling.

Lees ook de reacties op de Miljoenennota, per portefeuille.