Nieuws

Radio 538 geeft titel van ‘Faamnaam 2020’ aan de Groningse Mette Bus

De Groningse Mette Bus heeft volgens Radio 538 de opvallendste naam van Nederland. Ze werd donderdag door 538-dj’s Coen en Sander bekroond met de titel ‘Faamnaam 2020’. Die titel volgt op een zoektocht naar de grappigste of meest opvallende naam. Mette Bus won dit jaar van Bennie Weijs en Lieve Lingen.


Leestijd: 1 minuut

Radio 538 geeft titel van ‘Faamnaam 2020’ aan de Groningse Mette Bus
Radio 538 geeft titel van ‘Faamnaam 2020’ aan de Groningse Mette Bus

Met haar overwinning voegt Mette Bus zich bij het rijtje van voorgaande titelhouders. Eerder wonnen Mat Ras (2019), Jack Pot (2018), Chris Mus (2017), Kenny Boeijen (2016) en Ferry Kuhlman (2015). 

Ze kon niet naar de studio komen want het was te ver met de bus, dus Mette Buskreeg de prijs digitaal uitgereikt. "Wat een leuk nieuws! Hartstikke bijzonder. Als mensen mijn naam horen en het grapje ervan inzien, vergeten ze me nooit meer."

Coen Swijnenberg: "Mette Bus heeft een prachtige Faamnaam! Ze draagt haar naam met trots en dat is haar goed recht. Naast de eretitel wint ze ook het beruchte Faamnaam-straatnaambord. Die sturen we naar haar op, want met de bus van Groningen naar Hilversum…"

Sander Lantinga: "Je denkt dat het niet gekker kan, maar dat was dit jaar toch weer het geval. We moesten zelfs onze zoektocht verlengen, omdat er zoveel verborgen pareltjes binnenkwamen! We merken zelfs dat nieuwe ouders meewerken aan de competitie. Zo is de nummer drie van dit jaar, Lieve Lingen, pas vier jaar oud!"

Faamnaam-verkiezing
De 538-dj's Coen en Sander zoeken ieder jaar samen met hun luisteraars naar de grappigste, bijzonderste en origineelste naam van Nederland. Luisteraars konden de afgelopen weken Faamnamen aandragen en stemmen op hun favoriet. Andere genomineerden waren Co de Kraker, Bé Thalen, Nies Slim en Dino Saris. Alle genomineerden zijn terug te vinden via 538.nl/faamnaam.

De Coen en Sander Show is iedere maandag tot en met donderdag van 16:00 uur tot 19:00 uur te horen op 538.